vendredi 5 décembre 2008

Voyage en Pologne (Poland): Poulet roti sur la canette de bière/Roasted Chicken on a Beer Can

Original, recette découverte en Pologne
C'est tellement bon qu'on en redemande !!!!!!




Là le poulet est prêt a aller au four




INGREDIENTS :

une canette de bière (50cl)
un poulet
3 cuillères à soupe d'huile
1cuillère de chaque : marjolaine, poivron rouge en poudre (doux et piquant), épices pour poulet contenant du sel
2 gousses d'ail écrasées

INSTRUCTIONS :

pour la préparation :
Poulet : le laver et le mettre de coté sans rien couper
Préparer une sauce avec l'huile et les épices
Enduire le poulet extérieur et intérieur du mélange
Nettoyer la canette de bière, vider la de moitié et poser le poulet assies de dessus
Asperger le poulet de majolaine


Chauffer le four à 200°

Le temps de cuisson varie suivant le poids du poulet (pour base un poulet de 1kg600 devrait cuir 1h30.)

Lorsque le poulet est cuit, retirer la canette et jeter le contenu
Entourer le poulet de papier d'aluminim pendant 10 minutes


C'est prêt !!!

Bon app' nous on se régale et ce qui est génial c'est qu'on a plus besoin de le surveiller, ni de l'arroser et fait tout tout seul !!!!

Ah les poulets polonais sont intelligents lol


Roasted Chicken on a Beer Can

This is the made in Poland way to cook chicken (and a great way if you are busy since you don't have to baste it). The result is absolutly delicious, and the chicken so flavorous and tender. This is a tour of Poland you won't forget!

INGREDIENTS :

- a can of beer;
- a chicken (the chicken must be empty of giblets);
- 3 tablespoon olive oil;
- 1 tablespoon marjoram;
- 1 tablespoon pepper powder;
- 1 tablespoon chicken spices with salt (available at the grocery store);
- 2 garlic cloves.

INSTRUCTIONS :

- To Prepare the Chicken:
Wash out the chicken with water and set aside without cutting anything.

Prepare a sauce with the olive oil and the spices (marjoram, pepper powder, chicken salt).

Rub the olive oil and spices mix all over the outside and the inside of the chicken.

Clean the beer can and emptied half of it. Then place the chicken on it (like in the picture above).

Sprinkle marjoram over the chicken.

- Now, it's time to cook it:
Preheat the oven to 400° F. When at temperature, put the chicken in the oven. Cooking time depends of the size of the chicken. I suggest an one hour and thirty minutes for a 5 Lb chicken.

When the chicken is cooked , remove it from the oven, take out the beer can and get it of its content. Wrap the chicken in aluminium paper and let it rest like this 10 minutes.

It's ready!! Enjoy

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